Kendi bebek mamanızı yapma

Kendi bebek mamanızı yapma

Ev markalı bebek mamanız, marketten alınan mamalara lezzetli bir alternatiftir. İşte şu şekilde başlayabilirsiniz.

Temel unsurlara yatırım yapın

Bir blender veya mutfak robotuna, bir bıçağa ve ekstra porsiyonlar dondurmak istiyorsanız bir buz kalıbına ihtiyacınız olacak.

Temiz tutun

Bebeğinizin bağışıklık sistemi hâlâ gelişmektedir, bu yüzden pişirmeden önce meyve ve sebzeleri yıkayıp ovalayın. Temiz bir hazırlama yüzeyini koruyun ve yiyecekleri doğru şekilde saklayın. Bebeğinizin tabağında kalan artıkları atın.

Siz ne yiyorsanız onu pişirin

Balıkla birlikte tatlı patates pişiriyorsanız bebeğiniz için fırına ekstra bir tatlı patates daha atın. Çocuğunuzun porsiyonlarına baharat eklenmesine gerek yoktur, ayrıca ağzını yakmaması için ılık (ve daha küçük bebekler için püre haline getirilmiş) şekilde servis yapın. Tüm yiyeceklerin bebeğinize uygun olmadığına dikkat edin: ıspanak, pancar, turp, havuç ve kara lahana vermek için biraz daha büyümesini bekleyin.

Küçük başlayın

Her seferinde tek bir yiyeceği tanıtın. Başka bir yiyeceği tanıtmadan önce iki ila üç gün beklemek, muhtemel alerjik reaksiyonları izlemenize yardımcı olur.

Çocuğunuzun damak tadına uygun aşağıdaki kanıtlanmış favorileri deneyin:

Elmalar ve armutlar

Soyun, çekirdeklerini çıkarın, sonra fırında veya buharda pişirin. Pürüzsüz hale gelince kadar püre haline dönüştürüp servis edin.

Yeşil muz

Olgun bir muzu ve bir avokadoyu soyun. Pürüzsüz hale gelinceye kadar birlikte püre haline getirin (pişirmeye gerek yok!).

Bebeğiniz katı gıdaları hemen yemiyorsa çok kafaya takmayın: zaten ilk yaşında anne sütü veya bebek maması, onun temel besin kaynağıdır. Şimdilik onu muhteşem yiyecekler dünyasına tanıştırmanın tadını çıkarın.

Bunları okudunuz mu:

Bebek bezi

Prima Aktif Bebek

Yeni Prima Aktif Bebek ile bebeklerin altı çiş yokmuş gibi kuru, bez yokmuş gibi rahat!