36 Haftalık Gebelik: Düşünülecekler, Bebek Gelişimi, Pozisyonu & Görüntüsü

36 haftalık gebelik: Bebeğinizin gelişimi

O ses ne tatlı ses. Araştırmalar, yeni doğanların başka seslere kıyasla annelerinin sesini tercih ettiğini göstermektedir. Araştırmalar ayrıca yeni doğanların, uterustayken sürekli kendilerine çalınan bir şarkıyı da tercih ettiğini bulmuştur. Başlamak için çok geç değil: her gün belirli bir saat seçip sevdiğiniz bir CD'yi veya kaseti çalın, en sevdiğiniz şarkıyı söyleyin veya bebeğinize bir masal okuyun.

İnanılmaz, şekillenebilir kafatası. Bebeğinizin kafası, rahim boynunuzdan ve leğen kemiğinizden geçecek şekilde özel bir tasarıma sahiptir. Bebeğinizin kafatasındaki kemikler henüz birleşmemiştir; bu gevşek yapı size veya bebeğinize zarar vermeden doğum kanalından geçmesini kolaylaştırır. Bu kemikler, hayatının ilk yılında kademeli olarak birleşecektir.

embryoimage-week36-700_no_text

İLGİLİ GEBELİK ARAÇLARI

Bebek isimleri - araç ikonu

Bebek isimleri sözlüğü

Cinsiyete göre filtrele:

Kız

Erkek

Üniseks

Temaya göre filtrele:

Mavi

Yeşil

Mor

Kırmızı

36 haftalık gebelik: Gebelik belirtileri

Kontrolleri artırın. 36. haftadan itibaren doktorların büyük bir kısmı sizi haftada bir kez görmek isteyecektir. Doktorunuz ayrıca her ziyarette tansiyonunuzu ölçecek ve idrarınızın protein içermediğini kontrol edecektir. Yüksek tansiyon ve idrarda protein, siz ve bebeğiniz açısından riskli olabilecek bir gebelik rahatsızlığı olan potansiyel preeklampsi uyarı işaretleridir.

Geniş yaşam. Uterusunuz artık orijinal boyunun bin katı daha büyüktür ve siz büyük ihtimalle 11 ila 13,5 kg almışsınızdır. Ama endişelenmeyin: önümüzdeki dört hafta içinde sadece birkaç kilo alacaksınız. Hatta çoğu kadın gebeliklerinin son ayı içinde hiç kilo almaz. Uterusunuz, genişleyen tek şey olmayabilir. Ödem (aşırı sıvı kaynaklı şişmeye verilen tıbbi terim) şu ana kadar bir sorun yaratmamış olsa da gebeliğin son ayı içinde daha fazla su tutabilirsiniz.

Artık yavaşlayın. Mümkün olan her fırsatta ayaklarınız yükseltilmiş şekilde veya sol tarafınıza uzanarak birkaç dakika dinlenin. Bu pozisyonların her ikisi de dolaşımınızı artıracak, kollarınızdaki ve bacaklarınızdaki sıvının hareket etmesini sağlayacaktır. Dikkat edin: sıvı almayı azaltmanız ödemi azaltmayacaktır. Böbreklerinizden atıkları temizlemek, bağırsaklarınızı hareket ettirmek ve kan hacminizi yüksek tutmak için hâlâ her gün en az sekiz bardak suya ihtiyacınız vardır.

Bunları biliyor musunuz? Tüm sistemler “hazır”… bebeğin sindirimi hariç. Bebeğiniz göbek bağı üzerinden beslendiği için midesi ve bağırsakları henüz işlevsel değildir. Doğumdan sonraki aylarda sindirim sistemi vücudun kalanına yetişecektir.

Anneler için hızlı bir ipucu: Doğuruyor muyum? Uterusunuzun arada bir sıkıştığını veya “gerildiğini” hissediyorsanız büyük ihtimalle Braxton-Hicks kasılmaları yaşıyorsunuz demektir. Bu “alıştırma” kasılmaları gerçek doğumdan önceki provalardır ve pozisyonunuzu değiştirdiğinizde, sıvı aldığınızda veya ılık bir banyo yaptığınızda duracaktır.

36 haftalık gebelik: Kontrol listesi

  • Bebeğinize kitap okumaya, onunla konuşmaya ve şarkı söylemeye devam edin.

  • Doktorunuzla haftalık randevularınızı planlayın.

  • Dinlenebildiğiniz kadar dinlenin, ayaklarınızı yukarı kaldırmayı unutmayın.

  • Hamilelikle ilgili diğer haftalık ipuçları için üye olun:

Çerez Onayı