Hamileyim
Prima Premium Care  
Prima Premium Care ürünlerimizi daha detayli incelemek için
Hemen Tiklayin!e
Ürünler
Prima Premium Care Yeni doğan

Prima Premium Care Yeni doğan: Prima’nın yeni doğanlara özel geliştirdigi sıvı kakayı emme özelliğiyle sıvıyı bebeğinizin cildinden uzak tutar. Prima’nın en kuru, en ince bebek bezidir.

Tüm Ürünleri Göster

Elle yenilen gıdalardan sonra gelen kendi kendini besleme safhası nedir?

Ortalama Puan  
 3 Oy

Yorum Yapan 1 Üye   Yorumları Göster

Soru:
14 aylık oğlumuz kendi kendine el ile yenebilecek gıdaları alabiliyor, mesela mısır gevreği ve küçük elma parçaları gibi. Bundan sonraki basamak nedir, onun mama yerken ve sebze tabaklarında ellerini kullanmasına izin mi vereceğiz? Veya bunlar katı gıda olmadığı için onun kaşık kullanmasını teşvik mi etmemiz lazım?

Cevap:
Sizin yemek veya yedirmek için kaşık kullandığınız şeyler için çocuğunuzun ellerini kullanmasına izin vermeyin. Onun yerine kendi başına kaşık kullanana kadar, siz onu beslerken eline tutması için bir kaşık verebilirsiniz. Eğer kaşığını yemeğin içine daldırırsa, ona ne kadar akıllı olduğunu söyleyin. Eğer havuç püresini ağzına doğru götürmeye çalışırsa ve hepsi ağzı yerine yerde sonuçlanırsa, dikkat bile etmeyin (yanınızda dökülen yemekleri silmek için bir bez olmasını sağlayın - alabileceğiniz parlak renkli plastik bezler mevcuttur veya sadece bir toz bezi kullanın ve yemek vakitlerini bu şekilde kolay bir hale getirin). Yemek yemeyi bitirdiği zaman onun yemeği ile oynamaya devam etmesine izin vermek yerine tabağını ve kaşığını kaldırın. Oyun oynamak bazen normal olmakla beraber burada verilmek istenen mesaj şudur; "İşte biz açken böyle yeriz ve doyduğumuz zamanda dururuz". Yemek yemeyi öğrenme süreci, genel büyüme sürecine benzerdir - her şeyi nasıl yapacağını öğrenmek ve gittikçe artan bağımsızlığı denemek. burada yapmak istediğiniz hem yemek yemeği zevkli bir hale getirmek ve hem de çocuğunuzun bunu doğru şekilde yapmasını sağlamaktır.
 



  • Kategori Etiketleri:
  • Beslenme


  • Makale Başlıkları:
  • elle yemek
  • ,
  • kendini besleme
  • Üye Yorumları
    valya
    (izmir, TÜRKİYE)
    Güncellendi 04-29-12(17:29)
    bende aynı sızın dedıgınız gıbı yapıyorum.kızım 13 aylık ve bazen yemek yerken once agzına alıyor bıraz agzında tutuyor sonra cıkartıyor sonra tekrar agzına koyuyor bunu ongellemem gerekıyormu???