Yenidoğan Bebeklerde Bez Değişimi ve Göbek Bağı Bakımı

Başlangıçta, her emzirmeden ve her bağırsak hareketinden sonra altını değiştirmeyi planlamaya çalışın. Göbek bağı hala yerinde iken, göbek bağı oyuntusu olan bebek bezlerini kullanmanız daha rahat etmesini ve göbek bağının hava alarak daha çabuk iyileşmesini sağlar. Altını değiştirirken göbek bağını mutlaka bir pamuk topu ya da pamuklu çubukla silin.

Bebeğinizin bezini defalarca değiştireceksiniz, bu yüzden bunun nasıl yapılacağını erkenden öğrenmeniz önemlidir Günümüzün modern tek kullanımlık ürünleri nedeniyle, bebeğinizin bebek bezinin ıslak olup olmadığını dokunarak anlamak neredeyse imkânsız olabilir. Başlangıçta, her emzirmeden ve her bağırsak hareketinden sonra küçüğünüzün altını değiştirmeyi planlamaya çalışın. Göbek bağı hala yerinde iken, göbek bağı oyuntusu olan bebek bezlerini kullanın (veya normal bir bebek bezini aşağı katlayın) ve altını değiştirirken göbek bağını mutlaka bir pamuk topu ya da pamuklu çubukla silin.

İşte bebeğinizin altını değiştirmeye yönelik birkaç yardımcı ipucu daha:

  • Mendiller bebeğin altını değiştirmeniz gerektiğinde her seferinde kullanılabilir; bebek bezi çok kirli ise özellikle yararlıdır.

  • Dilerseniz temiz bebek bezini kullanmadan önce pişiği önlemeye yardımcı olmak için merhem veya saf vazelin uygulayın.

  • Temiz bebek bezinizi bebeğinize sıkıca takın ve öndeki etiketleri sabitleyin.

  • Bebeğinizin altını alırken bebek bezinin bel kısmı etrafındaki cildinin kırmızı olduğunu görürseniz bu ya çok sıkı sabitlediniz ya da bebeğiniz sıradaki en büyük bedene geçmeye hazır demektir.

  • Eğer sık sık sızıntı yaşamaya başlarsanız sıradaki en büyük bebek bezi bedenine geçmenin vakti gelmiş olabilir.

  • Bebeğinizin göbek bağına bakım uygularken bu kılavuzları göz önünde bulundurun.

  • Bebeğinizin göbek bağına kendi kendine düşene kadar bakım uygulayın (genellikle bebeğinizin doğumundan 10 gün ila üç hafta sonra).

  • Göbek bağını bebeğinizin altını her değiştirdiğinizde temiz, ıslak bir pamuk topu veya pamuklu çubukla silmek genellikle yeterlidir ancak sağlık uzmanınızın başka tavsiyesi olup olmadığını da kontrol edin.

  • Göbek bağının dibinde, göbek deliğine en yakın olan alana özellikle dikkat edin. Burada birikmiş olabilecek tüm nemli kalıntıları gidermek için nazikçe silin.

Bebeğinizin Göbek Bağına Bakım Uygularken Bu Yönergeleri Göz Önünde Bulundurun.

  • Bebeğinizin göbek bağına kendi kendine düşene kadar bakım uygulayın (genellikle bebeğinizin doğumundan 10 gün ila üç hafta sonra).

  • Göbek bağını her bez değişiminde temiz, ıslak bir pamuklu çubukla silmeniz genellikle yeterlidir ancak sağlık uzmanınızın tavsiyesi üzerine alkol kullanabilirsiniz.

  • Göbek bağının dibinde, göbek deliğine en yakın olan alana özellikle dikkat edin. Burada birikmiş olabilecek tüm nemli kalıntıları gidermek için nazikçe, ancak eksiksiz biçimde silin.

  • Göbek bağına hava ulaşmasına mutlaka imkân verin, göbek bağı oyuntusu olan bebek bezlerini kullanın (veya normal bir bebek bezini aşağı katlayın) ve bebeğinizin midesi etrafında sıkı giysilerden kaçının.

Bilginiz olsun: Eğer sık sık sızıntı yaşamaya başlarsanız sıradaki en büyük bebek bezi bedenine geçmenin vakti gelmiş olabilir.

Çerez Onayı