Yenidoğanla Oyun: 2 aylık bebekle aktiviteler

İki aydan sonra artık bebeğinizle belirli bir düzene oturmaya başlıyorsunuz. Bebeğiniz bu erken çocukluk gelişme evrelerinde, sizinle daha fazla oyun ve etkileşim için hazır olacaktır.

Göbek üstü zamanı

Bebeğinizin göbeğinin üstünde geçirdiği zaman, sırt ve boyun kaslarını güçlendirecektir. Bebeğinizi yerdeki bir battaniyede göbek üstü yatacak şekilde yerleştirin. Onu kollarının üzerine koyun ve yüzünün yakınında herhangi bir battaniye veya oyuncak olmamasına dikkat edin. Şimdi onun başını kaldırmaya ve iki yana çevirmeye çalışmasını izleyin. Her gün bir kaç defa üç ila beş dakikalık bloklar halinde başlayın ve her göbek üstü zamanı için olan süreyi git gide artırın.

Gülümseyin!

Bu evrede, bebeğiniz sosyal bir gülümseme alışkanlığı edinebilir, bu da her ebeveyn için dev bir dönüm noktasıdır. Onu kucağınıza oturtun, onunla konuşun ve ona gülümseyin. Yalnızca sesiniz ve yüzünüzdeki bakış ile eğlenecek ve ilgilenecektir.

Birlikte okuyun

Artık bir uyku zamanı masalı okuma zamanı geldi. Eğlenceli aktiviteler ile dolu uzun bir günün ardından, bir masal bebeğinizin bir kaç dakikada rüya âlemine dalmasını sağlayacaktır!

Yenidoğan bebeğiniz yüzünüzü gördüğü veya sesinizi duyduğu zaman mırıldanmalar, guruldamalar ve gülümsemeler ile sürekli sizinle iletişim kurmaya çalışmakta. İşte size oyun zamanını daha eğlenceli hale getirmek için bazı öneriler.

Yerde oyun

Bu aktiviteyi daha ilginç hale getirmek için bebeğin önüne renkli bir oyuncak koyun. Henüz oyuncağı kavrayamasa da parlak, canlı renklerine bakmaktan hoşlanacaktır. Müzikli ve ışıklı oyuncaklar da eğlenceli olabilir fakat bebeğinizi aşırı uyarmaktan kaçının. Henüz çok küçük olduğundan objeleri yavaş yavaş tanıtın ve tepkisini inceleyin.

Yüz yüze

Bebeğiniz bu aşamada aynalarla ilgilenmeye başlayabilir. Bebeğinizin beşiğine, kendi yüzüne bakabilmesi için kırılmaz bir ayna tutturun. Her ikiniz de aynaya bakarken onunla konuşun ve gözlerini, kulaklarını, burnunu ve ağzını gösterin.

Şarkı söyleyin ve hareket edin

Ellerini yavaşça çırparak tekerlemeler veya anaokulu şarkıları söyleyin. Bebeğiniz için en önemli ses sizin sesinizdir ve söylediğiniz her şey kulağına müzik gibi gelecektir.

Okuyun

Görmesinin daha kolay olduğu desenler ve resimlerle dolu kitapları tercih edin. Ona resimlerle ilgili bir hikâye anlatın.

Oyuncağı takip edin

Bebeğinizi yere yatırarak ve başının yaklaşık 25 cm üzerinde bir oyuncak tutarak gözlerini odaklamasına yardımcı olun. Oyuncağı bir yandan diğer yana yavaşça hareket ettirin ve gözleriyle takip etmesine izin verin. Siz ve bebeğiniz bu oyunların tadını çıkarırken bebeğiniz aynı zamanda sürekli olarak gelişmekte ve kilometre taşlarına erişmektedir. Göster kendini bebek!

Çerez Onayı