Hamilelikte Beslenme

Hamilelikte iyi beslenme nasıl olur?

Önce önemli bir not: Daha iyi beslenmeye hamile olduğunuzu anladıktan sonra değil, hamile kalmaya karar verdikten sonra başlamalısınız. Bu dönemi bir toprağın daha iyi ürün almak için nadasa bırakılması gibi düşünün ve hamilelik öncesi dönemde de iyi beslenmeye dikkat edin.

Genelde iyi beslenen biriyseniz, gebelikte beslenme konusunda çok fazla endişelenmeyin. Büyük olasılıkla yeme biçiminizde fazla değişiklik yapmanıza gerek olmayacak. Kısacası iki kişi için yemeniz gerekmiyor!  Beslenme biçiminizi daha da iyi hale getirmek için bazı ufak değişiklikler yetebilecektir.

Her hamile kadının genel sağlık durumu, vücudunun depolarına göre farklı ihtiyaçları var.  Ancak tüm hamileler için beslenme konusundaki ortak önerim şu:

       Sağlıklı ve çeşitli beslenin!

Sağlıklı Gebelik Diyeti

"İki kişilik yemek" deyimi tabağınızı iki kat yemekle doldurmak anlamına gelmez. Aslında kastedilen iki kat iyi yemektir. Gebelik diyetinize eklemeniz gerekenler hakkında emin değil misiniz? Size bunları anlatacağız.

Yumurta

Protein ve D ve B12 vitaminleri içeren bu besin depoları hızlı ve kolayca hazırlanabilir. Çırpılmış olarak veya hafifçe kızartılmış pirinç üstünde deneyin.

Süt ürünleri

Az yağlı süt, peynir ve yoğurt lezzetli kalsiyum kaynaklarıdır. Günde birkaç kez süt içmeyi deneyin ve buna günde bir porsiyon (pastörize süt ile yapılmış) yoğurt veya peynir ekleyin.

Kuruyemişler

Taşınabilir ve kolay bozulmayan kuruyemişler ve kuruyemiş ezmeleri, mükemmel atıştırmalık ve harika protein ve sağlıklı yağ kaynaklarıdır ve bebeğinizin gelişimine yardımcı olabilir. Badem, fıstık ve ceviz iyi seçimlerdir.

Meyve

Taze, dondurulmuş ya da konserve meyve vitamin ve lif bakımından zengindir ve kabızlığı önlemeye yardımcı olduğundan her gebelik diyetinde önemlidir. Konserve meyvelerin etiketlerini dikkatle okuyun. Şurup yerine su içindeki konserve meyveleri tercih edin.

Demir

Enerji düzeyinizi ve kansızlığı önlemek için gebelik sırasında bolca demir gerekir. Yağsız et, güçlendirilmiş tahıllar ve ıspanağa ağırlık verin. Dondurulmuş ıspanak özellikle düşük maliyetli ve hazırlaması kolaydır; tencere yemeklerine veya makarna sosuna eklemeyi deneyin.

Eğer gebe iseniz, bebeğinizin gelişimi her zaman aklınızdadır. Gebelik sırasında diyetinizi güçlendirmek bebeğinizin sağlığını korumanın kolay bir yoludur. Doktorunuzla konuşun, dikkatli alışveriş yapın ve mümkün olduğunca işlenmiş yiyeceklerden kaçının.

Hamileliğinizin her haftasıyla beraber, hem vücudunuzda hem de ruh halinizde değişiklikler fark edersiniz. Ayrıca hem enerji seviyelerinizde hem de egzersiz yapma ve uyuma alışkanlıklarınızda yine değişiklikler meydana gelir. Sağlıklı beslenmenin yanı sıra, ikinci üç aylık dönemden itibaren hafif egzersizler yapmaya başlamak ve hamileliğiniz boyunca mümkün olduğu kadar fazla uyumak hem sizin hem de bebeğinizin genel sağlığı için önemlidir.

Çerez Onayı