Braxton Hicks Kasılmaları ile Gerçek Kasılmalar Arasındaki Fark

Hamileliğinizin sonlarına doğru ne zaman doğum yapacağınızı merak etmeniz normaldir. Özellikle de ikinci ya da üçüncü üç ayda yaşadığınız doğumla sonuçlanmayan kasılmalar, kafanızı karıştırabilir. Bunlara Braxton Hicks kasılmaları denir ve vücudunuz bu kasılmalarla kendisini doğuma hazırlar.

Braxton Hicks Kasılmaları Nedir?

"Yalancı kasılma" ya da "alıştırma kasılmaları" olarak da bilinen Braxton Hicks kasılmaları (bu durumu ilk kez fark eden doktorun ismini almıştır), gerçek doğum kasılmaları değildir, ancak tıpkı gerçeği gibi rahim kaslarının sıkışmasıyla oluşurlar. Braxton Hicks kasılmalarının ne hissettirdiğini bilmek, kasılma gerçekleştiğinde gerçek mi, yoksa alıştırma kasılması mı olduğunu anlamanıza yardımcı olabilir. Yalancı kasılmalar, şiddetli karın ağrısı ya da bildik adet sancılarına benzer.

Braxton Hicks kasılmalarını hissettiğinizde mutlaka bir şey yapmanıza gerek yoktur. Yürüyüş yapmak, dinlenmek ya da pozisyon değiştirmek sancının kesilmesine yardımcı olabilir, ancak her kadın bunu farklı deneyimler.

Braxton Hicks Mi? Yoksa Gerçek Kasılma Mı?

Gebeliğinizin sonlarında değilseniz, ilk sancı belirtisinde erken doğum yapmaktan endişelenebilirsiniz. Ayrıca hissettiğinizin bir Braxton Hicks kasılması mı, yoksa nihayet doğum sancısı mı olduğunu merak edebilirsiniz.

Bunu çözmek için, doğum belirtilerini bilmek ve aşağıdaki Braxton Hicks semptomlarını öğrenmek isteyebilirsiniz:

  • Yalancı kasılmalar düzensizdir ve zaman geçtikçe sıklaşmaz. Emin olmak için en iyi yollardan biri, sancılar arasındaki süreyi ölçmektir.

  • Yalancı kasılmalar zayıftır ve zaman geçtikçe güçlenmez ya da güçlü başlayıp gittikçe zayıflar. Yine de doğum vakti yaklaştıkça, daha güçlü ve daha sık Braxton Hicks kasılmaları yaşayabilirsiniz.

  • Alıştırma kasılmaları yürüdüğünüz, dinlendiğiniz ya da pozisyon değiştirdiğinizde geçer..

  • Kasılmaları karnınızın ön bölümünde hissedersiniz. (Gerçek sancılar sırtta başlar ve karnınıza doğru ilerler).

Braxton Hicks ne kadar sürer? Genellikle her kasılma 30 saniye - 2 dakika arası sürer. Daha çok öğleden sonra, akşam ya da hareketli bir fiziksel aktivite sonrası gerçekleşir.

Yaşadığınız sancının ne olduğu konusunda şüpheleriniz varsa ya da aşağıdakilerden birini fark ederseniz, doktoronuzu aramalısınız:

  • Gezindiğiniz halde kasılmalar devam ediyorsa

  • Kasılmalar düzenliyse ve giderek güçlenip sıklaşıyorsa

  • Vajinal kanama varsa

  • Vajinanızdan sıvı sızıntısı oluyorsa

Braxton Hicks kasılmaları canınızı yakar mı diye merak ediyor olabilirsiniz. Bu yalancı kasılmalar tamamen normal olsa da, bazen ağrılı olabilirler. Eğer ağrı çekerseniz, doktorunuzla iletişime geçin.

Braxton Hicks Kasılmaları Ne Zaman Başlar?

İkinci üç aylık dönemde de hissedebilecek olsanız da, genellikle üçüncü üç ayda başlar. Eğer bu sizin ilk gebeliğiniz değilse, biraz daha erken başlayabilir.

Braxton Hicks kasılmaları biraz rahatsızlık verici olabilir, ama gebeliğin normal bir parçasıdır ve doğum yapacağınız büyük gün için vücudunuzun hazırlanmasına yardımcı olurlar. Kendinizi daha da hazır hissetmek ve doğum sonrası sizi nelerin beklediğini öğrenmek için tıklayın.

Çerez Onayı